Stress och relationer

Stress och relationer är många gånger tvugna att gå ihop, även om det inte är optimalt. Man brukar säga att ett visst mått av stress kan vara bra, men då handlar det om så kallad positiv stress. Det kan handla om att man har ett roligt och intressant projekt som man verkligen går in för att jobba med, men utan att tycka att det blir jobbigt. Det är när det blir jobbigt och tungt som stress inte är bra. Och absolut inte för en relation. Den person som är påverkad av stress som inte är positiv påverkas, och kan dra sig undan eller bli irriterad. Vi är alla olika och reagerar därför olika på stress.

Humöret kan variera kraftigt och så även energin. Det kan vara svårt för personerna i omgivningen att hantera hur man ska förhålla sig. Man kan misstänka att man själv är anledningen till att den som är utsatt för stress beter sig på ett annorlunda sätt.

 

Texten uppdateras.

18 nov 2017

Parterapiforum.com

På parterapiforum.com hittar du information inom parterapi för relationer som av någon anledning är lite på glid. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig och din partner att komma vidare eller få en bättre relation.